Alavus on tuon ajan yksi runsaslöytöisimmistä paikoista Etelä-Pohjanmaalla Alavuden kivikautisen ajan asujat ovat tiettävästi Etelä-Suomesta tulleita erästäjiä, jotka olivat tulleet tuolloin Alavudelle asti yltäneen meren rannalle kalastamaan ja metsästämään
Rantaviivan siirtyessä lännemmäksi myös asutus Alavuden alueella väheni huomattavasti, eikä siitä ole löydetty merkkejä kivikauden lopulla Rautakaudellakin seudulla liikkui lähinnä erämiehiä.
Vuosien 900-1500 aikana Alavudelle alkoi muuttaa sen ajan lappalaisia sekä satakunnan alueelta riistanpyytäjiä Kuitenkin ensimmäiset merkit uudesta pysyvästä asutuksesta ovat 1500-luvun loppupuoliskolta Vuoden 1556 kymmenysverokirjassa uudisasukkaita oli Alavudelle merkittynä neljä Siitä lähtien asutusta alkoi Alavudelle virrata lähinnä Savosta ja Kyrönmaalta, mutta myöhemmin Alavuden länsipuolelta Alavus kuului vielä tuolloin Ilmajoen pitäjään, Alavusjärvi- nimisenä kylänä.
Tuohon aikaan Töysän alue laskettiin vielä kuuluvaksi Alavuden seutuun, kunnes se 1645 liitettiin Kuortaneen kappeliseurakunnan alaisuuteen. Alavus liittyi vuonna 1798 Kuortaneen kappeliseurakuntaan.
Videot Alavus
[catlist name=”Alavus”]
Saitit ja kanavat: Alavus
- Ei vielä tiedossa .. Ehdota sivuja
Paikallisia palveluita
- Ei vielä tiedossa .. Ehdota palveluita
Tunnettuja paikallisia
- Ei vielä tiedossa .. Ehdota henkilöitä
Lähteet
- Wikipedia.fi